Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران ژاپنی طرحی برای ساختن ساختمان‌های شیشه‌ای چرخنده روی ماه و مریخ را مطرح کرده‌اند که ممکن است راهی را برای اسکان بلندمدت فضانوردان و حتی مهاجران فضایی آینده روی سیارات دیگر هموار سازد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه خبری «زی‌ام‌ئی ساینس»، گروهی از پژوهشگران دانشگاه «کیوتو» و شرکت «کاجیما» ژاپن پیشنهاد ساخت ساختمان‌های بزرگ چرخنده روی ماه و مریخ را مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرخش این ساختمان‌ها موجب ایجاد یک نیروی کشش مشابه جاذبه زمین می‌شود و خطرات متوجه سلامتی ناشی از «آب به آب شدن» در مسافرت فضایی و ماندن در سیاراتی با جاذبه‌های متفاوت را از بین می برد.

مسافرت به کره ماه یا مریخ بسیار جذاب به نظر می‌رسد اما وجود تشعشات، گرد و غبار و تغییر جاذبه روی این سیارات تاثیرات منفی زیادی روی بدن انسان خواهد داشت. به عنوان مثال، زمانی که فضانوردان ماموریت فضایی با «آپولو-۱۱» (اولین انسان‌هایی که روی ماه قدم گذاشتند) به زمین بازگشتند، دچار مشکلات زیادی از قبیل کاهش فعالیت قلبی و عروقی، صدمات عضلانی، کمردرد و کاهش شدید توده استخوانی شده بودند. شرایط جاذبه ضعیف در کره ماه چنان موجب ضعیف شدن فضانوردان شده بود که بدن آنها روی زمین قادر به حفظ وزن خودشان هم نبود. حالا تصور کنید چنین ماموریتی چند سال ادامه داشته باشد و در این صورت بدن فضانورد ممکن است هرگز بهبود پیدا نکند. به همین منظور پژوهشگران در حال کار روی این موضوع هستند.

آیا ساختمان‌های با جاذبه مصنوعی سودی خواهند داشت؟

جاذبه مصنوعی از مدت‌ها پیش یکی از موضوعات داستان‌های تخیلی بوده اما اکنون برای اولین بار در یک پروژه واقعی مورد بررسی قرار گرفته است. 

به گفته پژوهشگران ژاپنی، با ساختن تاسیسات و ساختمان‌های موسوم به «شیشه قَمَری» و «شیشه مریخ» بر روی کره ماه و مریخ، انسان‌هایی که به این سیارات می‌روند، قادر خواهند بود که جاذبه‌ای مانند زمین را تجربه کنند. هر چند ساختن نسخه کاملی از این گونه ساختمان‌ها زمان زیادی طول می‌کشد اما دانشمندان امیدوارند تا سال ۲۰۵۰ میلادی یک مدل مبنایی از تاسیسات جاذبه مصنوعی را روی کره ماه بر پا دارند.

یک ساختمان شیشه‌ای کامل روی کره ماه، یک ساختمان استوانه‌ای شکل و چرخنده به پهنای ۱۰۰ متر و ارتفاع ۴۰۰ متر خواهد بود. زمان چرخش کامل برای این ساختمان شیشه‌ای ۲۰ ثانیه خواهد بود و در طول هر چرخش نیروی گرانشی (جاذبه) معادل «g» (جاذبه زمین = ۹.۸۱ m/s۲) تولید خواهد کرد. در واقع، نیروی حاصل از چرخش، جانشین جاذبه خواهد شد.

 

                                  Playback Rates   0.5x1x1.25x1.5x2x             Rewind 10 Seconds Next Up           Live 00:00 00:00 04:44   Chromecast Closed Captions Settings Fullscreen  

 

این ساختمان چرخنده برای ایجاد محیطی سازگار با انسان، با سازه‌های آب و درخت احاطه خواهد شد. این پژوهشگران در بیانیه‌ای رسمی اعلام کردند که امیدوارند مهاجرت انسان به ماه و مریخ در نیمه دوم قرن ۲۱ به یک واقعیت تبدیل شود.

ایجاد چنین سازه‌هایی در سیارات دیگر نه تنها از آسیب‌های جسمی به فضانوردان جلوگیری می‌کند بلکه شرایط را برای ایجاد همزیستی گروهی (کولونی)ها یا اجتماعات انسانی روی سیارات دیگر را فراهم خواهد ساخت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کره ماه ، رخداد نجومی ، ژاپن

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کره ماه رخداد نجومی ژاپن جاذبه مصنوعی ساختمان ها ماه و مریخ شیشه ای کره ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۳۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد

دریافت 43 MB

تصویربردار: هادی شمسی ثانی

کد خبر 6089060

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • ایمن سازی سازه‌های آبی و خاکی و ساختمان‌های غیرایمن با سرعت پیگیری شود
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است