Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@22:08:09 GMT

چتر نجات مریخ‌نورد اگزومارس به مشکل خورد+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۴۳۳۲

چتر نجات مریخ‌نورد اگزومارس به مشکل خورد+فیلم

‍‍‍‍‍‍

سخت‌ترین بخش ارسال سطح‌نورد به مریخ سفر آن در دل فضا نیست بلکه فرود آرام آن روی سطح این سیاره است و این کار با چتر نجات امکان پذیر است. آژانس فضایی اروپا فیلمی از آزمایش چتر نجات مریخ‌نورد خود منتشر کرده است.

جو سیاره‌ی سرخ استفاده از چتر نجات را دشوار می‌کند و به همین‌ دلیل است که در ماموریت‌های سفر به مریخ از چترنجات‌های پیشرفته و بسیار بزرگ استفاده می‌شود تا به کمک آن سطح‌نوردها به آرامی‌ روی مریخ فرود بیایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آژانس فضایی اروپا و سازمان فضایی فدرال روسیه مریخ‌نورد اگزومارس(ExoMars) را در سال ۲۰۲۲ به مریخ خواهند فرستاد. آن‌ها به تازگی آزمایش در ارتفاع بالای چترنجات این مریخ‌نورد را به انجام رسانده‌اند. در این آزمایش مشکلاتی نیز رخ داد و یکی از دو چتر نجات آسیب دید. تیم این مریخ‌نورد در حال بررسی داده‌ها هستند و امیدوارند این مشکل تا انجام آزمایش بعدی حل شود.

آژانس فضایی اروپا دو آزمایش در تاریخ‌های ۲۴ و ۲۵ ژوئن انجام داد و این چتر نجات را تا ارتفاع ۲۹ کیلومتری به وسیله‌ی یک بالن هلیومی بالا برد و رها کرد در حالی که شبیه‌ساز مریخ‌نورد با اندازه و وزن یکسان به آن متصل بود.

این چتر دو بخش دارد: بخش اولیه ۱۵ متری که مادامی که مریخ‌نورد با سرعت فراصوت در حال حرکت است باز می‌شود و یک بخش ۳۵ متری که به کاهش سرعت مریخ‌نورد کمک می‌کند.

تیری بلانکوآرت(Thierry Blancquaert) رهبر برنامه اگزومارس می‌گوید: ما خوشحالیم که اعلام کنیم بخش اول به خوبی کار می‌کند. ما یک چتر ماوراء صوت داریم که می‌تواند به مریخ سفر کند.

وی در ارتباط با مشکل ایجاد شده برای بخش دوم افزود: عملکرد چترنجات دوم خیلی خوب نبود اما بهبود یافته بود. پس از خارج شدن آرام آن از کیسه، ما شاهد جدا شدن غیرمنتظره‌ این چتر بودیم که احتمالا به این معنی است که سایبان اصلی چتر در قسمت‌های خاصی تحت فشار بیشتری قرار گرفته است. با این حال ماژول کاهش ارتفاع در وضعیت خوبی قرار داشت.

این گروه امیدوارند تا ماه اکتبر یا نوامبر که آزمایش بعدی را انجام خواهند داد این مشکل را حل کنند./ایسنا

مرورگر شما از این فرمت پشتیبانی نمی کند

چتر نجات مریخ‌نورد "اگزومارس" به مشکل خورد

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مریخ نورد چتر نجات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۴۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!

سیستم ارتباطی لیزری ناسا که به همراه کاوشگر سایکی به سمت سیارک فلزی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری پرتاب شده بود، برای نخستین بار با موفقیت داده ارسال کرد. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، سیستم ارتباطی لیزری ناسا که به همراه کاوشگر سایکی به سمت سیارک فلزی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری پرتاب شده بود، برای نخستین بار با موفقیت داده ارسال کرد. این سیستم به نام "ارتباطات نوری فضای عمیق" یا DSOC شناخته می‌شود و در 14 نوامبر از فاصله 226 میلیون کیلومتری (140 میلیون مایل) داده‌هایی را به رصدخانه پالومار موسسه فناوری کالیفرنیا در سن دیگو، کالیفرنیا ارسال کرد.

این انتقال "اولین نور" برای DSOC محسوب می‌شود و گامی مهم در جهت توسعه فناوری جدیدی است که می‌تواند روزی انقلابی در نحوه ارسال داده‌ها از فضا ایجاد کند. ارتباطات رادیویی که در حال حاضر روش معمول ارسال داده از فضاپیماها است، با افزایش فاصله، به طور قابل توجهی کندتر می‌شود. DSOC با استفاده از لیزر به جای امواج رادیویی، می‌تواند داده‌ها را با سرعت بسیار سریع‌تر و با پهنای باند بیشتر ارسال کند.

ماموریت آرتمیس 3 ناسا برای پرورش گیاه روی کره ماه

این فناوری نه تنها برای مأموریت‌های عمیق فضایی مانند سایکی، که در آن کاوشگر باید داده‌های زیادی را از راه دور ارسال کند، مفید خواهد بود، بلکه می‌تواند برای مأموریت‌های آینده به ماه و مریخ نیز استفاده شود.

DSOC در حال حاضر در حال ارسال داده‌های آزمایشی است اما در نهایت برای ارسال تصاویر و سایر داده‌های علمی از سیارک سایکی استفاده خواهد شد.

سایکی قرار است در سال 2026 به سیارک سایکی برسد. این سیارک تصور می‌شود که هسته فلزی یک سیاره اولیه باشد که میلیاردها سال پیش در اثر برخورد از بین رفته است. مطالعه سایکی می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر شکل‌گیری منظومه شمسی ما کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • عکس مدارگرد «مارس اکسپرس» از لشکر عنکبوت‌ها روی مریخ!
  • آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!