Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بی‌بی‌سی این تصاویر بوسیله دوربین بیسیمی ضبط شده است که این سفینه روی سطح کره مریخ قرار داده است.

این تصاویر منتشرشده همچنین شامل سکانس‌هایی از فرود ژورونگ روی مریخ در ماه مه (اردیبهشت) است که به کار گرفته شدن سیستم چتر نجات سفینه و لحظه فرود آن را نشان می‌دهد.

این سفینه خودکار شش‌چرخه در منطقه‌ای از مریخ به نام «دشت یوتوپیا» (Utopia Planitia) نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سازمان ملی فضایی چین» (CNSA) می‌گوید ژورونگ در طول ۴۲ «سول» یا روز مریخی ۲۳۶ متر مسافت را پیموده است. هر روز مریخی اندکی طولانی‌تر از روز زمینی یعنی حدود ۲۴ ساعت و ۳۹ دقیقه است.

به گفته CNSA، مدارگرد و مریخ‌نورد در شرایط خوب و در حال ارتباط با کره زمین هستند.

در این فیلم، چترنجات دیده می‌شود که در جو رقیق مریخ باز می‌شود. همچنین ژورونگ و سطح‌نشین‌ آن را می‌شود دید که از از بخش عقبی مدارگرد جدا می‌شود و نهایتا یک دوربین رو به پایین لحظه‌های فرود، هنگامی که موتورهای ترمزکننده سطح‌نشین گرد و غبار سطحی را می‌زدایند، نشان می‌دهد.

سه ویدئو هم مربوط به روی سطح مریخ است. اولی که احتمال مدت کوتاهی پس از قرار گرفتن دوربین بیسیم روی سطح مریخ گرفته است و بازگشت مریخ‌نورد را نشان می‌دهد.

ویدئوی دوم ژورونگ را در حال تکان دادن چرخ‌هایش در کنار سطح‌نشین نشان می‌دهد. CNSA قبلا عکس ثابتی از این صحنه منتشر کرده بود.

بالاخره ویدئوی سوم، جزئیات پایین آمدن از مریخ‌گرد از روی شیب‌راهه سطح‌نشین و قرار گرفتن روی سطح مریخ را به تصویر می‌کشد. نکته جالب درباره این تکه فیلم این است که صدا هم دارد و می‌توان صدای سیستم حرکتی این سفینه خودکار را هم شنید. البته کیفیت متفاوت جو مریخ با جو زمین باعث می‌شود، این صدا اندکی خفه باشد.

دانشمندان امیدوارند که ژورونگ بتواند عملیاتش را برای دست کم ۹۰ روز مریخی ادامه دهد.

مریخ‌نورد چینی شبیه به مریخ‌نوردهای سازمان فضایی آمریکا ناسا به نام‌های «شبح» و «فرصت» است که در دهه ۲۰۰۰ روی مریخ فرود آمدند.

ژورونگ وزنی حدود ۲۴۰ کیلوگرم دارد. دارای یک دکل بلند حامل دوربین‌ها است که عکس می‌گیرند و به راهیابی کمک می‌کنند؛ این سفینه همچنین پنج وسیله اضافی دارد به بررسی کانی‌شناختی صخره‌های محلی و طبیعت کلی محیط از جمله وضعیت آب‌وهوایی خواهند پرداخت.

ژورونگ همچنین مانند مریخ‌نوردهای فعال فعلی آمریکا (کنجکاوی و استقامت) یک وسیله لیزری برای بخار کردن سنگ‌ها و ارزیابی ترکیب شیمیایی آنها دارد. این مریخ‌نورد همچنین مانند مریخ‌نورد «استقامت»، دارای راداری است که به دنبال آب-یخ زیرسطحی خواهد گشت 

کد خبر 610533 برچسب‌ها مریخ چین فضاپیما - کاوشگر فضا - سازمان‌ها آژانس‌های جهانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مریخ چین فضاپیما کاوشگر نشان می دهد مریخ نورد سطح نشین روی سطح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۲۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟

ایتنا - آژانس فضایی اروپا عکسی را منتشر کرد که توسط فضاپیمای مارس اکسپرس گرفته شده و نشان می‌دهد آثار واضحی از پدیده «عنکبوت» در سراسر منطقه قطبی جنوبی مریخ پخش شده است.
حقیقت این است که آن‌ها چیزی نیستند که در تصویر دیده می‌شوند، بلکه این طیف‌ها زمانی تشکیل می‌شوند که نور خورشید بهاری بر روی لایه‌های دی‌اکسیدکربن رسوب‌شده در ماه‌های تاریک زمستانی می‌افتد.

آژانس فضایی اروپا در وب‌سایت خود توضیح می‌دهد: نور خورشید باعث می‌شود یخ دی‌اکسیدکربن در پایین لایه به گاز تبدیل شود، که شکل فواره‌های بلند، قبل از اینکه دوباره بیفتد و روی پشت‌بام بنشیند، انباشته شده و به یخ بالایی نفوذ می‌کند.

این باعث ایجاد لکه‌های تاریک با عرض ۴۵ متر تا ۱ کیلومتر می‌شود. همین فرآیند الگوهای متمایز «عنکبوت شکل» را ایجاد می‌کند که در زیر یخ حک شده‌اند.

 
نقاط تاریکی را می‌توان در حومه بخشی از مریخ به نام شهر اینکاها مشاهده کرد. دلیل این نام این است که «شبکه خطی و تقریباً هندسی تپه‌ها» یادآور خرابه‌های اینکاها است.

شهر اینکاها که رسما با نام Angustus Labyrinthus شناخته می‌شود، در سال ۱۹۷۲ میلادی توسط کاوشگر مارینر ۹ ناسا کشف شد.

آژانس می‌گوید: «ما هنوز مطمئن نیستیم که شهر اینکاها دقیقاً چگونه شکل گرفته است. تپه‌های ماسه‌ای ممکن است در طول زمان به سنگ تبدیل شوند. شاید مواد از میان ورقه‌های شکسته سنگ مریخ نفوذ کرده باشند و یا تپه‌ها ممکن است ساختارهای دندانه‌دار مرتبط با یخچال‌های طبیعی باشند.

دیگر خبرها

  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • ویدئوی دیدنی از تاثیر حجاب و پوشش روی مشتری های یک فروشنده خانم | از شماره تلفن خواستن برای خریدهای بعدی تا ...
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن ۲ اسیر در غزه را ثابت کرد
  • ویدئوی جدید «القسام» از اسرای اسرائیلی
  • ۲ نفر در رودخانه نازلوچای ارومیه غرق شدند | ویدئوی جست و جوی امداگران برای یافتن اجساد
  • آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟
  • ویدئوی آهنگ عاشقانه منوچهر هادی برای دخترش سوفیا
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات