Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، قرار است به زودی انسان در مریخ مستقر شود و همزمان با‌ آن حضور مجدد آنها در ماه فراهم شود؛ آژانس فضایی آمریکا در تلاش است تا به کمک مهندسان و فضانوردان خود این رؤیا را به واقعیت تبدیل کند.

ناسا که در تلاش است تا وابستگی خود به موشک سایوز روسی راکاهش دهد، از شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس خواسته تا با ساخت فضاپیمای سرنشین‌دار به این سازمان برای تحقق آروزی خود کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شرکت فضایی اسپیس‌ایکس که توسط ایلان ماسک، مدیریت می‌شود مدتی است که درگیر آزمایش بر روی کپسول سرنشین‌دار است تا بتواند از عملکرد درست آن برای انتقال انسان به ماه و مریخ اطمینان پیدا کند. 

در زیر هرآنچه که لازم است از اسپیس‌ایکس و کپسول آن بدانید می‌خوانید: 

* شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس: 

شرکت فناوری‌های اکتشاف فضایی، نام یک شرکت تولیدکننده محصولات صنایع هوافضایی تجاری در‌ آمریکا است؛ این شرکت در سال ۲۰۰۲ در کالیفرنیا شکل گرفت و امروز در حال گسترش است.

* اهداف شرکت اسپیس‌ایکس

ماسک معتقد است هزینه بالای سرویس‌های فضایی دیگران به دلیل بوروکراسی‌های غیرضروری آنان است. او یکی از ۱۰ هدف خود را کاهش هزینه و دسترسی قابل اطمینان به فضا اعلام کرده‌ است.

اسپیس‌اکس در ۸ دسامبر ۲۰۱۰، پس از بازگشت کپسول دراگون از یک پرواز دو مداری، تبدیل به اولین شرکت خصوصی شد که توانسته‌است هر دو عملیات ارسال و دریافت سفینه فضایی از مدار را با موفقیت پشت سر بگذارد.

* عملیات مفهومی «رِد دراگن» مریخ

علاوه بر برنامه‌های خصوصی اسپیس‌اکس برای فتح مریخ، در ژوئیه ۲۰۱۱، مرکز پژوهشی ایمز یک نمونه اولیه از مأموریت مریخ با هزینه پایین را توسعه داد که از موشک فالکن هِوی به عنوان پرتابگر و فضاپیمای دراگن برای ورود به جو مریخ استفاده می‌کند.

این طرح مفهومی که رد دراگن یا اژدهای سرخ نامیده می‌شود، برای جذب سرمایه به عنوان یک مأموریت اکتشافی ناسا، برای پرتاب در ۲۰۱۸ و رسیدن به مریخ در چند ماه بعد تر، در ۲۰۱۲–۲۰۱۳ مطرح شد.

هزینه مأموریت به غیر از هزینه پرتاب آن، ۴۲۵$ میلیون دلار پیش‌بینی شده‌است.

* اسکان بشر در مریخ

برپایه برنامه اسپیس‌ایکس، نخستین گروه از انسان‌ها در سال ۲۰۲۴ میلادی به مریخ فرستاده شده و در سال ۲۰۲۵ به آن سیاره خواهند رسید. پیش از آن، تجهیزات لازم برای اسکان بشر، هر دو سال یک‌بار به مریخ فرستاده خواهد شد که نخستین آن در سال ۲۰۱۸ میلادی خواهد بود. بدین ترتیب پایگاهی برای بقای انسان‌ها در مریخ  ایجاد خواهد شد.

* دراگن

در سال ۲۰۰۵، اسپیس‌اکس اعلام کرد که به دنبال یک برنامه فضایی مربوط به انسان تا پایان دهه است.فضاپیمای دراگن که به معنی «اژدها» است برای حمل ۷ فضانورد به مدار و فراتر از آن در نظر گرفته شده‌است؛ در سال ۲۰۱۴ فضاپیماهای پشتیبانی نوع «اژدها» (Dragon) به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی (آی‌اس‌اس) پرتاب شدند.

* قراردادهای حمل و نقل تجاری

ناسا در ۱۸ اوت ۲۰۰۶ اعلام کرد:  اسپیس‌ایکس برنده یک قرارداد خدمات حمل و نقل تجاری مداری ناسا (سی‌اُ‌تی‌اس) برای نشان دادن تحویل محموله به ایستگاه فضایی بین‌المللی با یک گزینه ممکن برای انتقال خدمه شده‌است.

این قرارداد که توسط ناسا برای ارائه «سرمایه اولیه» برای توسعه تقویت‌کننده‌های جدید طراحی شده بود، ۲۷۸میلیون دلار برای توسعه پرتابگر فالکن ۹ به اسپیس‌اکس پرداخت شد، به همراه پرداخت‌های تشویقی که در سه پرتاب نمایشی به اوج نقاط عطف خود رسید.

* تأمین نیازهای ایستگاه فضایی بین‌المللی

اسپیس‌اکس در کنار اوربیتال ساینسز کورپوریشن، نخستین شرکت بخش خصوصی است که نیازهای ایستگاه فضایی بین‌المللی را تأمین می‌کند.

در سه شنبه ۲۲ مه ۲۰۱۲، اسپیس‌اکس اقلام مورد نیاز ایستگاه فضایی بین‌المللی را توسط فالکن ۹ با موفقیت به فضا پرتاب کرد.

در سال ۲۰۱۴ نیز فضاپیماهای پشتیبانی نوع «اژدها» (Dragon) به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شدند و قرار است این پرتاب‌ها به شکل سرنشین دارادامه یابد تا انسان به را ایستگاه فضایی بین‌المللی، ماه و مریخ برساند.

* بررسی روند پیشرفت دراگن در دیدار مدیرها

ایلان ماسک، مدیر ارشد اجرایی شرکت اسپیس ایکس و  جیم برایدنستاین، مدیر ناسا رو  برای صحبت درباره فضاپیمای دراگن بایکدیگر دیدار و روند پیشرفت آن را بررسی کردند.

 

* انجام آخرین آزمایش کپسول سرنشین‌دار 

این آزمایش که قرار بود صبح شنبه صورت بگیرد به دلیل شرایط جوی به یک شنبه صبح موکول شد و در نهایت دوشنبه ساعت ۷ صبح به وقت تهران انجام شد، در این آزمایش توانایی کپسول در بازگشت به زمین در صورت بروز هرگونه مشکل هنگام صعود تست شد؛ بازگشت پذیری بدون نیاز به چتر نجات از قابلیت‌های این فضاپیما است.

* دراگن در فضا 

کرو دراگون قرار است به طور مرتب به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفت و آمد کند و برای برنامه‌های آژانس فضایی آمریکا در خدمت باشد.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۶۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند

کپسول حامل ۳ فضانورد چینی مأموریت شنژو ۱۸ کنار ایستگاه فضایی این کشور در مدار زمین پهلو گرفت.

به گزارش مهر، خدمه از کپسول که روی یک موشک لانگ مارچ ۲ F سواربود، پیاده شدند. این موشک از مقر پرتاب ماهواره جیوکوان در شمال غرب چین در سالع ۱۲:۵۹ دقیقه روز پنج شنبه به فضا پرتاب شده بود.

در نخستین ساعات روز شنبه فضاپیما به طور موفقیت آمیز کنار ایستگاه فضایی چینی پهلو گرفت.

رهبر این ماموریت گوانگ فو خلبان جت جنگنده و فضانوردی است که قبلا در سال ۲۰۲۱ میلادی نیز در ماموریت فضایی شنژو ۱۳ شرکت کرده بود. در کنار او لی کانگ و لی گوانگ سو فضانوردان چینی برای نخستین بار به فضا سفر کردند.

پیش بینی می‌شود تیانگونگ تا حداقل ۱۰ سال دیگر در ارتفاع ۴۰۰ تا ۴۵۰ کیلومتر سطح زمین، مدار بزند.

دیگر خبرها

  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • عکس مدارگرد «مارس اکسپرس» از لشکر عنکبوت‌ها روی مریخ!
  • ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی